Kaikki ympäristövaatimukset ylittyvät

Ympäristöystävällisyys on kaiken toimintamme perusta. Osoituksena siitä Pergolle on myönnetty ensimmäisenä lattiavalmistajana Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki. Emoyhtiönsä UNILINin kautta Pergo-lattiat ovat lisäksi saaneet ensimmäisenä eurooppalaisen laminaattilattioiden ympäristömerkin sekä muita sertifikaatteja ja laatutakeita.

energiatehokas

Energiatehokas
valmistus

Pyrimme energiatehokkuuteen ja käytämme uusiutuvia energialähteitä. Se vähentää energiankulutustamme ja lisää vihreämpien vaihtoehtojen käyttöä.

kierrätys

Käytämme huolellisesti kartoitettuja raaka-aineita

Pyrimme jatkuvasti uudistamaan laminaatin valmistusprosesejamme niin, että voimme kierrättää entistäkin enemmän ja vähentää jätteen määrää entisestään. Kaikki käyttämämme puu on joko kierrätettyä tai muiden toimialojen sivutuotteena syntynyttä.

määräykset

Täytämme (ja ylitämme) kaikki määräykset

Ympäristöystävällinen toimintatapamme varmistaa, että täytämme useimpien tunnettujen ympäristömerkkien vaatimukset.

Ympäristömerkit

Täytämme kaikkien keskeisten ympäristömerkkien vaatimukset. Kaikki lattiamme testataan luotettavissa tutkimuslaitoksissa, ja vähimmäisvaatimukset täyttyvät suurelta osin.

pohjoismainen ympäristömerkki

Pohjoismainen ympäristömerkki

Pohjoismainen ympäristömerkki. Pergo oli ensimmäinen lattiavalmistaja, jolle myönnettiin Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki.

PEFC-logo

PEFC

PEFC-sertifioitu (kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä). Osoittaa, että kaikki tuotteissa käytetty puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki myönnetään tuotteille ja palveluille, joiden koko elinkaari raaka-aineiden hankinnasta valmistukseen, jakeluun ja hävittämiseen täyttää tiukat ekologiset standardit.

a+

Afsett (A+)

Afsett (A+). Afsett on ranskalainen päästömääräyksissä käytettävä sertifikaatti. A+ on korkein luokka ja tarkoittaa erittäin vähäisiä päästöjä.

m1

M1

M1 on suomalainen rakennusmateriaalien päästöluokitus.

EPD

EPD

EDP (Ympäristötuoteseloste) Ympäristötuoteseloste antaa tarkkaa, luotettavaa ja vertailtavissa olevaa tietoa tuotteen vaikutuksesta ympäristöön.