Pergon kestävät laminaattilattiat

Pergo-laminaattilattiat: kestävyys on sydämen asia

Pergo haluaa kantaa vastuunsa lattioiden valmistamisesta niin kestävästi kuin mahdollista. Minimoimme lattioidemme vaikutukset planeettaamme koko niiden elinkaaren ajalta jatkuvalla innovoinnilla. Laminaattilattioiden keksijöinä olemme ylpeitä siitä, että saimme Joutsenmerkin ja EU-ympäristömerkin ensimmäisenä lattianvalmistajana.

Kohtelemme puuta varoen


Hiilidioksidin turvallinen varastointi

Puut ovat uusiutuva luonnonvara ja arvokas liittolainen taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Tämä johtuu siitä, että puut sitovat hiilidioksidia ja varastoivat sen turvallisesti koko elinkaarensa ajaksi, vaikka puuta käytettäisiin esimerkiksi laminaattilattioiden valmistukseen. Puun varastoima hiilidioksidi vapautuu vasta, kun puu poltetaan, jota pyrimme välttämään niin pitkään kuin mahdollista – siksi lattiamme ovat pitkäikäisiä ja niillä on elinikäinen, jopa 33 vuoden takuu.


Käytämme talteenotettua puuta

Metsä on myös tärkeä elinympäristö eläimille ja välttämätön luonnon monimuotoisuuden edistämisessä. Tämä on toinen syy, miksi käytämme puun sivutuotteita sen sijaan, että kaataisimme uusia puita. Käytämme siksi 100-prosenttisesti talteenotettua puuta laminaattimme ytimen muodostavan HDF-levyn valmistukseen. Näihin tuotteisiin käytetään sahoilta, metsänhoidon prosesseista, tienvarsien hoidosta jne. kerättyä puujätettä, joka muuten päätyisi kaatopaikalle tai poltettavaksi.


PEFC-takuu

Laminaattilattiamme ovat PEFC-sertifioituja. PEFC on yhdessä FSC:n (Forest Stewardship Council) kanssa luotetuin kestävän puunhankinnan sertifikaatti. Tämä merkki takaa, että talteenotettu puumme on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä tai valvotusta ympäristöstä. Aarniometsien suojelu ja laittomien hakkuiden estäminen varmistetaan riskianalyysin avulla. Voimme siksi olla varmoja siitä, että puunhankintamme ei johda metsäkatoon.

Pergo-laminaattilattia on valmistettu 100-prosenttisesti talteenotetusta puusta
Pergo-laminaattilattioilla on hyvin pienet päästöt

Puhdas sisäilma


Oma valmistus takaa täyden hallinnan

Vietämme paljon aikaa sisätiloissa, joten kotimme ilmanlaadulla on erittäin suuri merkitys. Ilmanlaatuun vaikuttavat monet eri tekijät: ilmanvaihto, käytetyt puhdistusaineet, kynttilöiden polttaminen ja jopa sisustus- ja lattiamateriaalit. Valmistamalla lattiamme itse tiedämme tarkasti, mitä materiaaleja ne sisältävät, ja voimme helposti valvoa haitallisten aineiden päästöjä. Varmistamme myös, että voit asentaa lattiasi täysin ilman liimatuotteita.


Minimaaliset VOC-päästöt

Oman valmistuksemme ansiosta voimme myös hallita ja ehkäistä VOC-päästöjä – haihtuvia orgaanisia yhdisteitä, joilla on korkea höyrynpaine huoneenlämmössä. Esimerkki VOC-yhdisteistä on formaldehydi, jota esiintyy lattian ainesosissa. Laminaattilattiamme formaldehydipäästöt ovat lähes olemattomat ja 10 kertaa EU:n asettamia rajoja pienemmät, joten niistä ei aiheudu vaaraa sinulle eikä perheellesi. Lattioidemme päästöt ovat siten verrattavissa luonnonpuun päästöihin, mikä selittää saamamme M1- ja A+-merkinnät. Näiden merkkien osalta saimme alhaisten päästöjen suhteen parhaan luokituksen.

Vihreän energiantuotanto


Lämpöä omasta takaa

Puujäte, josta ei enää ole hyötyä laminaattilattioidemme valmistuksessa, voidaan vielä hyödyntää vihreän energian tuotannossa. Esimerkiksi lautojen sahaamisen ja hionnan yhteydessä syntyvä puupöly voi olla liian hienoa kierrätettäväksi, mutta se sopii täydellisesti kuivausrumpujemme ja puristimiemme lämmönlähteeksi. Pystymme tällä hetkellä täyttämään 70 % laminaatti- ja vinyylilattioidemme valmistuksen lämmöntarpeesta vihreällä energialla.


Vielä pidemmälle menevät tavoitteemme

Emme tyydy vain tähän. Pergon emoyhtiö Unilin Group on jo investoinut kahteen biopolttoainevoimalaitokseen, joissa puupöly ja kierrätykseen soveltumaton puujäte muunnetaan vihreäksi energiaksi. Tätä energiaa käytetään omissa valmistusprosesseissamme, ja ylijäämä menee julkiseen käyttöön. Käytämme myös tuulimyllyjen ja aurinkopaneelien tuottamaa energiaa. Näiden toimenpiteiden ansiosta uusiutuva energia kattaa tällä hetkellä noin puolet konsernin tuotannosta.

Uusiutuvat energialähteet kattavat puolet Unilin Groupin tuotannosta

Tiukat standardit


Tiennäyttäjä Euroopassa

Saimme Joutsenmerkin ja EU-ympäristömerkin ensimmäisenä laminaattilattiatuotteiden valmistajana. Euroopan unionin standardit ovat erittäin tiukat, ja nämä merkit myönnetään vain tuotteille ja palveluille, jotka täyttävät korkeimmat ympäristövaatimukset koko elinkaarensa ajan.


Jatkuva parantaminen

Pyrimme maksimoimaan toimenpiteidemme vaikutukset ja minimoimaan laminaattilattiasi ympäristövaikutukset elinkaarianalyysin avulla. Se auttaa meitä tunnistamaan, missä tuotteen elinkaaren vaiheissa parannuksia on mahdollista tehdä. Tulokset käyvät ilmi ympäristötuoteselosteesta, joka toimii arvokkaana oppaana tulevaisuutta ajatellen.

Seuraavat merkinnät osoittavat, että lattiasi täyttää tiukimmat ympäristö- ja terveysstandardit:

Pergo-laminaatin Joutsenmerkki 

Pohjoismainen ympäristömerkki

Arvostettu pohjoismainen ympäristömerkki myönnetään tuotteille, jotka täyttävät korkeat ympäristövaatimukset koko elinkaarensa ajan.

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki

Hyvästä ympäristönsuojelullisesta tasosta kertova merkki myönnetään tuotteille ja palveluille, jotka täyttävät korkeat ympäristöstandardit koko elinkaarensa ajan.

Rakennusmateriaalien päästöluokitus M1

M1

Todiste siitä, että lattiatuotteemme eivät vapauta myrkyllisiä aineita ja ovat hajuttomia. M1 on suomalaisen rakennusmateriaalien päästöluokituksen korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä.

A+-päästöluokka

A+

Päästösertifikaatti, joka on tunnustus hyvin vähäisille päästöille. A+ on korkein luokka, joka tarkoittaa kaikkein alhaisimpia päästöjä.

Ympäristötuoteseloste

Ympäristötuoteseloste

Ympäristötuoteselosteellamme osoitamme olevamme sitoutuneita antamaan täsmällistä, luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa laminaatti- ja puutuotteidemme ympäristötehokkuudesta. 

Lataa ympäristötuoteseloste

PEFC-merkki

PEFC

Maailmanlaajuisesti luotettu merkki kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistetuille tuotteille.