Go to content Go to search
makuuhuoneen ruskea puulattia

Tietoja Pergosta

Pergon bränditarina on aivan omaa laatuaan, sillä se alkoi suuresta mullistuksesta. Sitä voidaan pitää jopa vallankumouksena. Mullistava idea loi vankan perustan Pergon toiminnalle. Idea nro 23. Vuonna 1977 kehitettiin laminaatti, joka muutti toimialamme maiseman pysyvästi. Vaikka laminaattien luonnollista ulkonäköä ja kestävyyttä pidetään nykyään itsestäänselvyytenä, eivät ne aina ole olleet todellisuutta. Jatkuva kehitystyö on meille tärkeää. Siksi valikoimaamme kuuluu nyt myös vinyyli- ja parketti sekä laaja valikoima yhteensopivia lisävarusteita. Kaikki tämä tunnetulla Pergo-kestävyydellä.

mielikuvatauluun tietoa keräävät ihmiset

Mikä erottaa meidät muista?

Todellinen menestystarina, joka alkoi Pohjoismaissa ja levisi lopulta kaikkialle Eurooppaan ja maailmaan. Uteliaisuus on aina edistänyt liiketoimintaamme tuottaen lähes rajattomasti patentteja ja innovaatioita. Ihmiset, luonnon kauneus ja planeettamme hyvinvointi ohjaavat kaikkea toimintaamme.

Pergo-brändi haluaa tänä päivänä edustaa skandinaavista toiminnalista muotoilua
skandinaaviseen tyyliin sisustettu eteinen ruskealla laminaattilattialla

Skandinaavinen muotoilu

Pergo-brändi haluaa tänä päivänä edustaa skandinaavista toiminnallista muotoilua. Paljon on muuttunut, koska olemme siirtyneet yhdestä tuoteryhmäbrändistä useisiin kategorioihin. Sitoutumisemme luonnon estetiikkaan pysyy kuitenkin samana. Uskomme myös edelleen, että kauneus ja toiminnallisuus kulkevat käsi kädessä.

 
ruskean puulattian omaava olohuone, jossa perhe istuu sohvalla kirjoja lukemassa

Lattioita tosielämään

Skandinaavisen elämäntavan tunnistaa vain iskulauseesta "Lattioita tosielämään". Kun toimiva muotoilu kohtaa perheesi ja kiireisen, tinkimättömän arkielämän. Kun tassut, lapset, lenkkarit ja viiniroiskeet asettavat jatkuvasti haasteita kestävyydelle – ja kun vaatimuksena on esteettinen kauneus.

 

Historiamme

1977

Perstorpin Idé-77-komitea kehittää laminaattilattiakonseptin yhden ideariihensä aikana.

1980

Ensimmäinen laminaattilattia, Perstorp Golv GL80, tulee myyntiin Ruotsissa.

1985

Nopeasti kasvavaan kysyntään vastaamiseksi Trelleborgiin rakennetaan ja avataan uusi moderni laitos laminaatin valmistusta varten.

1989

Perstorp Golv (Flooring) -nimestä luotu Pergo valitaan nimeämiskilpailussa ja tuotemerkki esitellään ensimmäisen kerran.

1991

Perstorp osallistuu Saksan Domotex-messuille ensimmäisenä ja ainoana laminaattilattioita tuottavana yrityksenä.

1995

Pergo innovoi tekniikan, jolla saavutetaan vertaansa vailla oleva naarmunsuoja (myöhempi markkinointinimi TitanX™).

Pergo on kaikkien aikojen ensimmäinen valmistaja, jonka lattia on saanut Joutsenmerkin.

2001

Pergo tuo markkinoille patentoidun ponttiliitostekniikan sekä koristeelliset ja kuvioidut levyt, joiden pintakuviot ovat todentuntuisia.

2009

Pergo juhlistaa 30-vuotista historiaansa ja aloittaa seuraavat 30 vuotta esittelemällä innovatiivisen PerfectFold™-tekniikan, joka luo alalle uuden teknisen standardin.

2011

Pergo-vinyylilankut ja -laatat lanseerataan brändin laajennuksena, jonka tarkoituksena on tehdä vinyylilattioiden asennuksesta todella helppoa.

2013

Pergosta tulee todellinen moniluokkainen brändi astuessaan puulattioiden markkinoille ja omaksuessaan uuden brändin iskulauseen "Lattioita tosielämään".

2016

Markkinoille tuodaan Sensation – seuraavan sukupolven laminaatti.

2017

Ensimmäinen laminaattilattia, joka sai EU-ympäristömerkin.

2019

StayClean-tekniikka puulattioille.

2023

Uusi parannettu StayClean+-tekniikka tekee puulattian pinnasta vesitiiviin.

nainen ja lapsi istumassa kalanruotokuvioisella lattialla

UNILINin tuotemerkki

Unilin on kansainvälinen referenssi sisustus- ja rakennusalan ratkaisuissa. Noin 8 200 työntekijää yli 100 paikkakunnalla eri puolilla maailmaa rikkovat rajoja valmistaakseen yhä parempia lattiapäällysteitä, paneeleita ja eristemateriaaleja.

Unilin Group on enemmän kuin osiensa summa. Unilin Group koostuu viidestä divisioonasta, jotka keskittyvät innovaatioon ja yrittäjyyteen: Unilin Panels, Unilin Insulation, Unilin Flooring, Unilin Technologies ja Godfrey Hirst. Yhdessä nämä viisi divisioonaa muodostavat yhden kansainvälisen tiimin: enemmän innovaatioita, enemmän yrittäjyyttä, enemmän intohimoa ja enemmän ratkaisuja asiakkaillemme.

Tutustu Uniliniin

Tutustu Unilinin työpaikka sivustoon